Gå direkt till innehåll
Sara Gunnarsson Forsberg och Tina Lundström, Vänersborgs kommun, visar upp vattenflaskorna som studenterna får.
Sara Gunnarsson Forsberg och Tina Lundström, Vänersborgs kommun, visar upp vattenflaskorna som studenterna får.

Pressmeddelande -

Vattenflaskor till alla studenter i Vänersborg

För första gången får alla studenter på Birger Sjöbergs gymnasiet en flaska med kranvatten på sin studentdag. Detta är ett samarbete mellan det drogförebyggande arbetet och Konsument Vänersborg för att sprida information och kunskap om vart man kan få råd och stöd.

Att hänga en flaska med vatten på studenterna är en lång tradition i andra kommuner i länet men första gången detta projekt genomförs i Vänersborgs kommun. Studentdagen är en dag att minnas hela livet och en dag med stor anspänning och hög förväntan, då kan det var bra med en flaska vatten. På flaskan hänger ett kort med information från det drogförebyggande arbete samt från Konsument Vänersborg.

  • Jag vill att våra studenter ska orka ha roligt under många timmar på sin student och då är det viktigt att dricka en massa vatten, säger Sara Gunnarsson Forsberg drogförebyggande samordnare Vänersborgs kommun.
  • Enligt Kronofogdens statistik ökar antalet skuldsaneringsansökningar markant från gruppen unga vuxna mellan 18-34 år. Unga överskuldsatta uppfyller oftast inte kriterierna för skuldsanering. Vi vill på detta sätt uppmärksamma studenterna på att det finns råd och stöd att få kring konsumtion och privatekonomin hos Konsument Vänersborg säger Tina Lundström, konsumentvägledare Vänersborgs kommun.

Att nå studenterna med information är ett viktigt förebyggande arbete för Konsument Vänersborg som gärna ville vara med och samarbeta med det drogförebyggande arbetet i detta projekt.

Vattenflaskorna kommer att delas ut av elevhälsopersonalen på Birger Sjöbergs gymnasiet precis innan studenterna får träffa sina anhöriga utanför skolan.

För mer information, vänligen kontakta:
Sara Gunnarsson Forsberg
Drogförebyggande samordnare, Vänersborgs kommun
Tel: 0521-72 17 25
E-post: sara.gunnarsson@vanersborg.se


Ämnen

Kategorier

RegionerRegionhuvudstaden vid Vänerns sydspets.

Så brukar vi beskriva oss. Med tio mil Vänerkust är vi bortskämda med närhet till både natur och vatten.

Vänersborgs kommun har runt 40 000 invånare. Det är många som vill bo här och när vi bygger nytt tänker vi att det ska vara sjönära och grönnära.

Det är lätt att ta sig hit. Tack vare dubbelspåret tar tågresan från Göteborg bara 50 minuter. Du kan åka direkt till Stockholm med X2000. Vårt logistikläge rankas som ett av landets bästa.

Arbetsmarknaden i Vänersborg präglas av mångfald och bredd. Här samsas internationell industri med turistnäring samt lokala små och medelstora företag, kvalificerad tjänsteproduktion inom privat och offentlig sektor. Som regionhuvudstad har Vänersborg många arbetstillfällen inom både region, stat och kommun.

Besöksnäringen blomstrar. Från 2009 har gästnattsutvecklingen ökat med 146 procent. Jämför det med Västra Götalandsregionen som ökade med 3,8 procent under samma period.

Här är hållbarhetsfrågorna viktiga. Redan år 2016 fick Vänersborg pris som ”Årets klimatanpassningskommun”. Wargön Innovation som stöttar företag och offentliga aktörer i att utveckla och kommersialisera nya hållbara material.

Vår ambition är att bli Sveriges bästa musikkommun. Satsningen på klassisk musik genom ”Polstjärnepriset” och Sveriges Nationella centrum för musiktalanger har satt oss på den musikaliska världskartan.

Vår vision lyder:

Attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet

Välkommen till Vänersborg

Presskontakt

Victoria Hallqvist

Victoria Hallqvist

Presskontakt Kommunikatör 0521-72 24 03
Viktoria Unosson

Viktoria Unosson

Presskontakt Kommunikatör 0521-72 11 12

Regionhuvudstaden vid Vänerns sydspets.

Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet

Vänersborgs kommun
Sundsgatan 29
462 85 Vänersborg
Sverige