Gå direkt till innehåll
Helene Mossberg, Nathalie Schmidt Eriksson och Fredrik Johansson.
Helene Mossberg, Nathalie Schmidt Eriksson och Fredrik Johansson.

Pressmeddelande -

Vänersborgs kommuns pristagare och stipendiat inom kultur och fritid är utsedda

Kultur- och fritidsnämnden i Vänersborgs kommun har utsett årets mottagare av kulturpris, idrottsledarpris och kulturstipendium.

Kulturpris

2022 års kulturpris tilldelas Helene Mossberg Hjertén

Nämndens motivering

Helene Mossberg Hjertén, kyrkomusiker och förste organist i Vänersborgs och Väne-Ryrs församling. Helene är musikalisk ledare för Oratoriekören, hymnkören och Vänersborg Gospel. I de samlade körerna övar varje vecka över 100 körsångare. Ett nytt grepp för att nå nya grupper är ”afterwork orgel”, då besökarna kan komma och gå. Helene har de senaste 20-åren blivit en profil i Vänersborgs kulturliv och hon har både förvaltat ett kulturarv och förnyat det musikaliska uttrycket i modern tid.

Kultur- och fritidsnämnden vill därför hedra Helene Mossberg Hjertén med 2022 års kulturpris.

Idrottsledarpris

2022 års idrottsledarpris tilldelas Fredrik Johansson i Vänersborgs Budoförening.

Nämndens motivering

Fredrik har en lång historia av föreningsliv bakom sig, men i Vänersborgs Budoförening har han varit medlem i 10 års tid. Här har han varit verksam som barn och ungdomsledare sedan start. Han har ett stort engagemang som brinner för att både barn och vuxna ska känna sig sedda. Här lockar han fram lika mycket skratt som allvar då han lär ut vikten av ansvar, skyldigheter, respekt och förmågan av att fatta bra beslut. Han ser vad som behövs att göras, hjälper gärna till samt kommer med förslag som driver föreningen framåt.

Kultur- och fritidsnämnden vill därför hedra Fredrik Johansson med 2022 års idrottsledarpris.

Kulturstipendium

2022 års kulturstipendium tilldelas Nathalie Schmidt Eriksson.

Nämndens motivering

Nathalie Schmidt Eriksson söker Vänersborgs kommuns kulturstipendium för att kunna använda sin passion för dansen för fortsatt arbete ute i Europa efter studier i Tyskland och arbete med olika kända shower i Grekland. Hon vill nu vidare till andra länder i Europa och fortsätta arbeta som dansare med ett kompani.

Kultur- och fritidsnämnden önskar Nathalie Schmidt Eriksson lycka till med sina framtida satsningar inom dansen.

Prisceremoni

Priser som stipendium delas ut den 6 juni 2022.

Kontakt

För mer information kontakta utvecklingsledare Marie-Louise Olers.

Ämnen

Kategorier

RegionerRegionhuvudstaden vid Vänerns sydspets.

Så brukar vi beskriva oss. Med tio mil Vänerkust är vi bortskämda med närhet till både natur och vatten.

Vänersborgs kommun har runt 40 000 invånare. Det är många som vill bo här och när vi bygger nytt tänker vi att det ska vara sjönära och grönnära.

Det är lätt att ta sig hit. Tack vare dubbelspåret tar tågresan från Göteborg bara 50 minuter. Du kan åka direkt till Stockholm med X2000. Vårt logistikläge rankas som ett av landets bästa.

Arbetsmarknaden i Vänersborg präglas av mångfald och bredd. Här samsas internationell industri med turistnäring samt lokala små och medelstora företag, kvalificerad tjänsteproduktion inom privat och offentlig sektor. Som regionhuvudstad har Vänersborg många arbetstillfällen inom både region, stat och kommun.

Besöksnäringen blomstrar. Från 2009 har gästnattsutvecklingen ökat med 146 procent. Jämför det med Västra Götalandsregionen som ökade med 3,8 procent under samma period.

Här är hållbarhetsfrågorna viktiga. Redan år 2016 fick Vänersborg pris som ”Årets klimatanpassningskommun”. Wargön Innovation som stöttar företag och offentliga aktörer i att utveckla och kommersialisera nya hållbara material.

Vår ambition är att bli Sveriges bästa musikkommun. Satsningen på klassisk musik genom ”Polstjärnepriset” och Sveriges Nationella centrum för musiktalanger har satt oss på den musikaliska världskartan.

Vår vision lyder:

Attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet

Välkommen till Vänersborg

Presskontakt

Victoria Hallqvist

Victoria Hallqvist

Presskontakt Kommunikatör 0521-72 24 03
Viktoria Unosson

Viktoria Unosson

Presskontakt Kommunikatör 0521-72 11 12

Regionhuvudstaden vid Vänerns sydspets.

Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet

Vänersborgs kommun
Sundsgatan 29
462 85 Vänersborg
Sverige