Gå direkt till innehåll
The Hebbe Sisters till Sommarscen i Vänersborg

Pressmeddelande -

The Hebbe Sisters till Sommarscen i Vänersborg

Som en del av Sommarscen och Musik på Skräcklan, välkomnar Vänersborgs kommun The Hebbe Sisters den 14 juli. Sommarscen 2022 är kulturarrangemang under sommarmånaderna juni, juli, augusti. De flesta arrangemangen sker i fina utomhusmiljöer runt om i Vänersborg. Sommarscen presenteras av Kultur- och fritidsförvaltningen på Vänersborgs kommun.

Missa inte när Smilbilen rullar in i Skräckleparken. Ett unikt koncept med systrarna Hebbe, som stannar till på flera Vänern-orter under sin turné som finansieras med stöd av Kulturrådet. Syftet är att sprida glädje och energi. Alla utomhuskonserter under denna turné är gratis för allmänheten.

Glädje, utstrålning och musikalitet är ord som beskriver de tre showande systrarna. De framför egenskrivna sprudlande låtar och skapar energirika arrangemang. Systrarna arbetar genreöverskridande med jazz, pop, soul, klassiskt och musikal. Ofta i kombination med dans eller andra estetiska uttryckssätt.

Systrarna i The Hebbe Sisters kommer från ”skogen mitt i Värmland” som de själva beskriver det och växte upp med musicerande föräldrar och har en stark glädje till musiken. De har en gedigen musikbakgrund och har arbetat med musik sedan unga år. Som barn gjorde de turnéer, olika teaterföreställningar och konserter. Under 2009 hade de ett genombrott i tävlingen Talang på TV4.

Lyssna på senaste singeln ”Skratt” som är en hyllning till Povel Ramel och sprid glädjen vidare! https://open.spotify.com/track/0LMZIX4R0luuQP1KxWzCXb?si=37de581534a94949

Vilka: The Hebbe Sisters
När: 14 juli kl. 18.00
Var: Café Skräcklestugan, Parkgatan 2
Hur: Fri entré, utomhuskonsert, kom i god tid.


Kontakt

The Hebbe Sisters
info@thehebbesisters.se
+46(0)76-10 22 252

Ämnen

Kategorier

RegionerRegionhuvudstaden vid Vänerns sydspets.

Så brukar vi beskriva oss. Med tio mil Vänerkust är vi bortskämda med närhet till både natur och vatten.

Vänersborgs kommun har runt 40 000 invånare. Det är många som vill bo här och när vi bygger nytt tänker vi att det ska vara sjönära och grönnära.

Det är lätt att ta sig hit. Tack vare dubbelspåret tar tågresan från Göteborg bara 50 minuter. Du kan åka direkt till Stockholm med X2000. Vårt logistikläge rankas som ett av landets bästa.

Arbetsmarknaden i Vänersborg präglas av mångfald och bredd. Här samsas internationell industri med turistnäring samt lokala små och medelstora företag, kvalificerad tjänsteproduktion inom privat och offentlig sektor. Som regionhuvudstad har Vänersborg många arbetstillfällen inom både region, stat och kommun.

Besöksnäringen blomstrar. Från 2009 har gästnattsutvecklingen ökat med 146 procent. Jämför det med Västra Götalandsregionen som ökade med 3,8 procent under samma period.

Här är hållbarhetsfrågorna viktiga. Redan år 2016 fick Vänersborg pris som ”Årets klimatanpassningskommun”. Wargön Innovation som stöttar företag och offentliga aktörer i att utveckla och kommersialisera nya hållbara material.

Vår ambition är att bli Sveriges bästa musikkommun. Satsningen på klassisk musik genom ”Polstjärnepriset” och Sveriges Nationella centrum för musiktalanger har satt oss på den musikaliska världskartan.

Vår vision lyder:

Attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet

Välkommen till Vänersborg

Kontakter

Viktoria Unosson

Viktoria Unosson

Presskontakt Kommunikatör 0521-72 11 12

Regionhuvudstaden vid Vänerns sydspets.

Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet

Vänersborgs kommun
Sundsgatan 29
462 85 Vänersborg
Sverige