Gå direkt till innehåll
Foto: Pär Åkesson
Foto: Pär Åkesson

Pressmeddelande -

Teaterföreställningen ”Hur långt når Alfons Åberg?” till Familjeskoj i Plantaget, Vänersborg

Lördag den 16 juli klockan 11.00, kommer teaterföreställningen om Alfons Åberg till Vänersborg. Evenemanget är en del av Sommarscen 2022 med flera kulturarrangemang under sommarmånaderna juni, juli, augusti. De flesta arrangemangen sker i fina utomhusmiljöer runt om i Vänersborg. Sommarscen presenteras av Kultur- och fritidsförvaltningen på Vänersborgs kommun.

Vad är en människa? Hur långt når våra humör, handlingar och hugskott? Var tar själva Alfons slut? Värmen som hans kropp ger så att katten Pussel gärna ligger på stolen där han satt, är inte det Alfons värme? Och luften han andas ut? Och spottet han spottar på gatan som räddar livet på små små krypingar? Alfons tankar hittar inget slut... En underbar och klurig föreställning i regi av Ika Nord. Efter boken av Gunilla Bergström.

Förutom teaterföreställningen kommer det att finnas kringaktiviteter och lek för hela familjen. Konsthallens kultursommarjobbare bjuder på skaparverkstad tillsammans. Fri entré!

Vilka? Boulevardteatern

När? 16 juli klockan 11.00

Var? Plantaget, Vänersborg

Hur? Fri entré

Ämnen

Kategorier

RegionerRegionhuvudstaden vid Vänerns sydspets.

Så brukar vi beskriva oss. Med tio mil Vänerkust är vi bortskämda med närhet till både natur och vatten.

Vänersborgs kommun har runt 40 000 invånare. Det är många som vill bo här och när vi bygger nytt tänker vi att det ska vara sjönära och grönnära.

Det är lätt att ta sig hit. Tack vare dubbelspåret tar tågresan från Göteborg bara 50 minuter. Du kan åka direkt till Stockholm med X2000. Vårt logistikläge rankas som ett av landets bästa.

Arbetsmarknaden i Vänersborg präglas av mångfald och bredd. Här samsas internationell industri med turistnäring samt lokala små och medelstora företag, kvalificerad tjänsteproduktion inom privat och offentlig sektor. Som regionhuvudstad har Vänersborg många arbetstillfällen inom både region, stat och kommun.

Besöksnäringen blomstrar. Från 2009 har gästnattsutvecklingen ökat med 146 procent. Jämför det med Västra Götalandsregionen som ökade med 3,8 procent under samma period.

Här är hållbarhetsfrågorna viktiga. Redan år 2016 fick Vänersborg pris som ”Årets klimatanpassningskommun”. Wargön Innovation som stöttar företag och offentliga aktörer i att utveckla och kommersialisera nya hållbara material.

Vår ambition är att bli Sveriges bästa musikkommun. Satsningen på klassisk musik genom ”Polstjärnepriset” och Sveriges Nationella centrum för musiktalanger har satt oss på den musikaliska världskartan.

Vår vision lyder:

Attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet

Välkommen till Vänersborg

Presskontakt

Viktoria Unosson

Viktoria Unosson

Presskontakt Kommunikatör 0521-72 11 12

Regionhuvudstaden vid Vänerns sydspets.

Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet

Vänersborgs kommun
Sundsgatan 29
462 85 Vänersborg
Sverige