Gå direkt till innehåll
De tre systrarna Hebbes har röster med ovanlig och samstämmig klang. Efter att ha nått semifinal i Talang 2009 är de flitigt bokade.
De tre systrarna Hebbes har röster med ovanlig och samstämmig klang. Efter att ha nått semifinal i Talang 2009 är de flitigt bokade.

Pressmeddelande -

Sommarscen i Vänersborg är tillbaka i full kraft

Sommarscen 2022 är kulturarrangemang under sommarmånaderna juni, juli, augusti. De flesta arrangemang sker i våra fina utomhusmiljöer runtom i Vänersborg. Sommarscen presenteras av Kultur- och fritidsförvaltningen.

Först ut är återvändande publikfavoriten Allsång i Plantaget. På scenen står allsångsledaren Håkan Thunberg, kapellmästaren Stefan Wenerklang med orkester redo att sjunga tillsammans med publiken. Det blir tre allsångskvällar: torsdagar 2, 9 och 16 juni klockan 18.00-19.00.

Premiärkvällen den 2 juni blir en upptakt till stadsfestivalen Aqua blå och allsångshäftet är fyllt med låtar på temat vatten för en extra festivalkänsla!

Nytt för i år är Lekplatsturnén. På sju olika lekplatser kommer det dyka upp kulturaktiviteter. Sommarorkestern, Sommardansarna, Sommarteatrarna, och Vänersborgs konsthalls kultursommarjobbare kommer bjuda på framträdande och prova-på aktiviteter för barn och deras vuxna. Kulturverksamheten Timjans populära take-away pysselpåsar delas ut, Leksaksbiblioteket lånar ut leksaker och MajaNillas spelar sin show Sång, Skrammel och Vipp på rumpan.

En annan nyhet är Konserter under bar himmel på Sanden. Fyra sommarkvällar ska ackompanjeras av ljuv musik. Nyss hemkomna från turné i Brasilien kommer indiepopbandet Two Year Vacation till Vänersborg och spelar gladpop. Vänersborgarskan och singersongwriter- löftet Noor Demoulin (känd från Talang) spelar. DJ EP kommer vända vinylskivor med fokus på Rn’B- och hiphop klassiker, men även neo funk och soul hits. Och vänersborgsgruppen Gitarrbar Berlin framför rockklassiker från förr och idag. Vi hoppas på magiska kvällar och att kunna locka en del unga/unga vuxna till publiken.

Självfallet blir det även Musik på Skräcklan. Intill café Skräcklestugan blir det traditionsenligt musik på tisdagskvällarna (14 juni- 16 aug) med undantag för Hebbes Sisters som uppträder på en torsdag, 14 juli. Du kommer även kunna njuta av gospel, stråkmusik, folkmusik, körsång, visor, svensk pop med mera.

Det blir Familjeskoj i Plantaget. Fyra lördagar i juli fylls med kultur och prova på-aktiviteter för liten och stor. Vi visar en professionell scenkonstföreställning i Paviljongen. 2 juni dansföreställningen Luddet, 9 juni konserten Visor för frågvisa, 16 juli kommer Alfons Åberg i teaterföreställning Hur långt når Alfons?, 23 juli blir det cirkus i form av såpbubbleshowen Om tvål och såpa.

I Vänersborgs konsthall arrangeras Sommarsalong på temat kreativitet. Sommarsalong är öppen för alla att delta i. Man lämnar in fritt konstverk för att medverka. I år samarbetar Vänersborgs konsthall med några kommunala förskolor och deras ateljeristor. Det betyder att förskolebarnens konst och skapande kommer att ta plats och ställas ut i konsthallen under utställningsperioden 29 juni- 30 juli.

I programmet finns också Subkultfestivalen, Skallsjö Sommarorkesters kammarmusikfestival på Karlsrogården, konsert på Trenova handelplats och Vänersborgs Musikförenings Jazz på Terrazz som presenteras i samarbete med Kultur- och fritidsförvaltningen.

Sommarscen är tillbaka i full kraft och vi ser så mycket framemot att kunna erbjuda våra invånare och besökare ett gediget kulturutbud i sommar.

Hemsida: www.vanersborg.se/sommarscen
Facebook: Kulturens Vänersborg

För mer information, foto med mera, vänligen kontakta:
Malin Haglund, enhetschef kultur, ansvarig för Sommarscen 2022
malin.haglund@vanersborg.se eller tel. 0521-721408

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerRegionhuvudstaden vid Vänerns sydspets.

Så brukar vi beskriva oss. Med tio mil Vänerkust är vi bortskämda med närhet till både natur och vatten.

Vänersborgs kommun har runt 40 000 invånare. Det är många som vill bo här och när vi bygger nytt tänker vi att det ska vara sjönära och grönnära.

Det är lätt att ta sig hit. Tack vare dubbelspåret tar tågresan från Göteborg bara 50 minuter. Du kan åka direkt till Stockholm med X2000. Vårt logistikläge rankas som ett av landets bästa.

Arbetsmarknaden i Vänersborg präglas av mångfald och bredd. Här samsas internationell industri med turistnäring samt lokala små och medelstora företag, kvalificerad tjänsteproduktion inom privat och offentlig sektor. Som regionhuvudstad har Vänersborg många arbetstillfällen inom både region, stat och kommun.

Besöksnäringen blomstrar. Från 2009 har gästnattsutvecklingen ökat med 146 procent. Jämför det med Västra Götalandsregionen som ökade med 3,8 procent under samma period.

Här är hållbarhetsfrågorna viktiga. Redan år 2016 fick Vänersborg pris som ”Årets klimatanpassningskommun”. Wargön Innovation som stöttar företag och offentliga aktörer i att utveckla och kommersialisera nya hållbara material.

Vår ambition är att bli Sveriges bästa musikkommun. Satsningen på klassisk musik genom ”Polstjärnepriset” och Sveriges Nationella centrum för musiktalanger har satt oss på den musikaliska världskartan.

Vår vision lyder:

Attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet

Välkommen till Vänersborg

Presskontakt

Victoria Hallqvist

Victoria Hallqvist

Presskontakt Kommunikatör 0521-72 24 03
Viktoria Unosson

Viktoria Unosson

Presskontakt Kommunikatör 0521-72 11 12

Regionhuvudstaden vid Vänerns sydspets.

Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet

Vänersborgs kommun
Sundsgatan 29
462 85 Vänersborg
Sverige