Gå direkt till innehåll
Första obemannade butiken i Vänersborg öppnar vid Öxnereds station
Första obemannade butiken i Vänersborg öppnar vid Öxnereds station

Pressmeddelande -

Nu öppnar Vänersborgs första obemannade butik

Nu på lördag invigs Vänersborgs första obemannade butik i Öxnered, närmare bestämt vid stationsområdet. Företaget som står bakom konceptet ”Seven24” har sedan tidigare liknande butiksetableringar, varav två i Uddevalla.

När man kontaktade Vänersborg var det först Näringslivsavdelningen man kom i kontakt med och strax därefter kopplades man ihop med mark och exploatering samt bygg och miljö.

-Hela processen har gått smidigt och snabbt och fungerat väl med Vänersborgs kommun, säger Emil Lundberg som står bakom butiken i Öxnered.

-Med det nya bostadsområdet Skaven inpå knuten och med goda in- och utpendlingsmöjligheter som vi har här, kan Öxnereds stationsområde växa som nod framöver med olika servicefunktioner, säger Jill Stor, näringslivschef i Vänersborgs kommun. Det var också därför vi såg att Öxnereds stationsområde är en lämplig placering, när man gjorde en etableringsförfrågan.

”För att kunna handla i butiken låser man upp butiken med sitt mobila BankID genom att scanna butikens QR-kod. Man handlar som vanligt och betalar sen i kortterminalen innan man lämnar butiken. I butiken kommer att finnas basvaror, mejerivaror, frysta varor samt kaffe, fika och to-go-mat.

Invigning av butiken sker lördagen den 9 oktober. Under hela dagen kommer aktiviteter att ske ihop med andra lokala företag som till exempel digital tipspromenad, dans och sång, skattjakt, brandkårsuppvisning med mera. Man kommer också att gå igenom hur man handlar i butiken.

För mer information, kontakta Jill Stor, näringslivschef tfn 0521-72 13 63

Ämnen

Kategorier

RegionerRegionhuvudstaden vid Vänerns sydspets.

Så brukar vi beskriva oss. Med tio mil Vänerkust är vi bortskämda med närhet till både natur och vatten.

Vänersborgs kommun har runt 40 000 invånare. Det är många som vill bo här och när vi bygger nytt tänker vi att det ska vara sjönära och grönnära.

Det är lätt att ta sig hit. Tack vare dubbelspåret tar tågresan från Göteborg bara 50 minuter. Du kan åka direkt till Stockholm med X2000. Vårt logistikläge rankas som ett av landets bästa.

Arbetsmarknaden i Vänersborg präglas av mångfald och bredd. Här samsas internationell industri med turistnäring samt lokala små och medelstora företag, kvalificerad tjänsteproduktion inom privat och offentlig sektor. Som regionhuvudstad har Vänersborg många arbetstillfällen inom både region, stat och kommun.

Besöksnäringen blomstrar. Från 2009 har gästnattsutvecklingen ökat med 146 procent. Jämför det med Västra Götalandsregionen som ökade med 3,8 procent under samma period.

Här är hållbarhetsfrågorna viktiga. Redan år 2016 fick Vänersborg pris som ”Årets klimatanpassningskommun”. Wargön Innovation som stöttar företag och offentliga aktörer i att utveckla och kommersialisera nya hållbara material.

Vår ambition är att bli Sveriges bästa musikkommun. Satsningen på klassisk musik genom ”Polstjärnepriset” och Sveriges Nationella centrum för musiktalanger har satt oss på den musikaliska världskartan.

Vår vision lyder:

Attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet

Välkommen till Vänersborg

Presskontakt

Jill Stor

Jill Stor

Näringslivschef 0521-72 13 63

Regionhuvudstaden vid Vänerns sydspets.

Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet

Vänersborgs kommun
Sundsgatan 29
462 85 Vänersborg
Sverige