Gå direkt till innehåll
Nu börjar bygget av kommunens nya stora mötessal i Vänersborg

Pressmeddelande -

Nu börjar bygget av kommunens nya stora mötessal i Vänersborg

Vänersborgs kommun är regionhuvudstad i Västra Götaland och mötessalen blir en stor, flexibel och ändamålsenlig lokal för kommunens och Västra Götalandsregionens möten.

Mötessalens byggnad kommer att vara elipsformad och i ungefär samma storlek som den gamla sessionssalen. Den kommer att byggas på samma plats som sessionssalen låg, på baksidan av kommunhuset (mot parkeringen). Den gamla sessionssalen revs 2018 på grund av mögelangrepp.

- Nu är vi igång för att bygga en stor, flexibel och ändamålsenlig mötessal för våra högsta beslutande organ i både Vänersborgs kommun och Västra Götalandsregionen, säger kommunalrådet Benny Augustsson nöjt. Det är en stor fördel att den ligger i anslutning till kommunhuset men också nära resecentrum.

  Lokalen är stor och flexibel så att man kan möblera efter behov. Den är ändamålsenlig och anpassad för att ha möten i, men den går även utmärkt att ha till utställningar med mera. Grupprum finns också att tillgå i kommunhuset. Mötessalen blir möjlig att hyra för såväl myndigheter, näringsliv och andra organisationer.

  Byggnationen börjar torsdag 20 januari
  På torsdag 20 januari kommer byggstaket att monteras upp runt byggarbetsplatsen på baksidan av kommunhuset. Under byggtiden kommer några parkeringsplatser närmast kommunhuset att stängas av för att göra plats för containrar, byggmaskiner osv.

  Samtliga entrédörrar till kommunhuset kommer under byggtiden att kunna användas. Enligt tidsplanen kommer mötessalen att vara möjlig att tas i bruk i december 2022.

  Vi ber om förståelse för tillfälliga störningar som kan förekomma med buller och annat i närliggande lokaler under byggtiden.

  Kontaktpersoner
  Kommunalrådet Benny Augustsson: benny.augustsson@vanersborg.setelefon 0521-72 23 84

  Projektledare är Thomas Johnsson har hand om tekniska frågor: thomas.johnsson@vanersborg.setelefon 0521-72 25 11

  Relaterade länkar

  Ämnen

  Kategorier

  Regioner  Regionhuvudstaden vid Vänerns sydspets.

  Så brukar vi beskriva oss. Med tio mil Vänerkust är vi bortskämda med närhet till både natur och vatten.

  Vänersborgs kommun har runt 40 000 invånare. Det är många som vill bo här och när vi bygger nytt tänker vi att det ska vara sjönära och grönnära.

  Det är lätt att ta sig hit. Tack vare dubbelspåret tar tågresan från Göteborg bara 50 minuter. Du kan åka direkt till Stockholm med X2000. Vårt logistikläge rankas som ett av landets bästa.

  Arbetsmarknaden i Vänersborg präglas av mångfald och bredd. Här samsas internationell industri med turistnäring samt lokala små och medelstora företag, kvalificerad tjänsteproduktion inom privat och offentlig sektor. Som regionhuvudstad har Vänersborg många arbetstillfällen inom både region, stat och kommun.

  Besöksnäringen blomstrar. Från 2009 har gästnattsutvecklingen ökat med 146 procent. Jämför det med Västra Götalandsregionen som ökade med 3,8 procent under samma period.

  Här är hållbarhetsfrågorna viktiga. Redan år 2016 fick Vänersborg pris som ”Årets klimatanpassningskommun”. Wargön Innovation som stöttar företag och offentliga aktörer i att utveckla och kommersialisera nya hållbara material.

  Vår ambition är att bli Sveriges bästa musikkommun. Satsningen på klassisk musik genom ”Polstjärnepriset” och Sveriges Nationella centrum för musiktalanger har satt oss på den musikaliska världskartan.

  Vår vision lyder:

  Attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet

  Välkommen till Vänersborg

  Presskontakt

  Victoria Hallqvist

  Victoria Hallqvist

  Presskontakt Kommunikatör 0521-72 24 03
  Benny Augustsson (S)

  Benny Augustsson (S)

  Kommunstyrelsens ordförande 0521-72 23 84, 0720-85 80 32

  Regionhuvudstaden vid Vänerns sydspets.

  Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet

  Vänersborgs kommun
  Sundsgatan 29
  462 85 Vänersborg
  Sverige