Gå direkt till innehåll
Vargöns Symfoniorkester, Operagalan 2017. Dirigent: Anna Bornander.
Vargöns Symfoniorkester, Operagalan 2017. Dirigent: Anna Bornander.

Pressmeddelande -

Jubileumskonsert med återvändare

Vänersborgs Musik- och kulturskola firar 60 års-jubileum i år och firandet startar 14 – 15 maj, då ett unikt event går av stapeln i Vänersborg.

Vargöns Kammarorkester och Vargöns Symfoniorkester har under mer än ett halvt decennium fyllt på våra professionella orkestrar över hela nationen. Nu har alla som någonsin deltagit i dessa grupper bjudits in till en Jubileumsåterträff.

Många professionella musiker från våra stora orkestrar både inom Sverige och utomlands har valt att återvända hem till denna helg för att spela tillsammans med de nuvarande ensemblerna, där nya musiker ständigt bakas. Bland återvändarna finns musiker från Malmö Symfoniorkester, Hovkapellet, Norrlandsoperan, Operahuset i Stockholm - bara för att nämna några.

Naturligtvis har även de som valt att bara ha musiken som hobby efter studier också välkomnats ”hem”, för att återigen få spela tillsammans med både nya och gamla kamrater. Totalt är det närmare 100 återvändare från hela Sverige och någon kommer faktiskt så långt bort som från Indien. 

Jubileumshelgen består av två dagar med repetitioner och konserter.

Lördagen 14 maj kommer Festivalorkestern och Kammarorkestern - till ett antal av över 150 musiker, bjuda in till en jubileumskonsert av rang.

Söndagen 15 maj blir det djupdykning in i den klassiska repertoaren med Dvoraks nionde symfoni ”Nya Världen” med Vargön All-stars – en orkester bestående av dagens orkesterungdomar och professionella musiker, som alla är skolade i våra orkestrar från början. Båda konserterna arrangeras i Fyrkanten, Vargön och kommer garanterat att engagera och beröra publiken.


Kontakt:

Anna Bornander Kultur och Musikskolan
Dirigent Vargöns Symfoniorkester
Telefon 0733-969691

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerRegionhuvudstaden vid Vänerns sydspets.

Så brukar vi beskriva oss. Med tio mil Vänerkust är vi bortskämda med närhet till både natur och vatten.

Vänersborgs kommun har runt 40 000 invånare. Det är många som vill bo här och när vi bygger nytt tänker vi att det ska vara sjönära och grönnära.

Det är lätt att ta sig hit. Tack vare dubbelspåret tar tågresan från Göteborg bara 50 minuter. Du kan åka direkt till Stockholm med X2000. Vårt logistikläge rankas som ett av landets bästa.

Arbetsmarknaden i Vänersborg präglas av mångfald och bredd. Här samsas internationell industri med turistnäring samt lokala små och medelstora företag, kvalificerad tjänsteproduktion inom privat och offentlig sektor. Som regionhuvudstad har Vänersborg många arbetstillfällen inom både region, stat och kommun.

Besöksnäringen blomstrar. Från 2009 har gästnattsutvecklingen ökat med 146 procent. Jämför det med Västra Götalandsregionen som ökade med 3,8 procent under samma period.

Här är hållbarhetsfrågorna viktiga. Redan år 2016 fick Vänersborg pris som ”Årets klimatanpassningskommun”. Wargön Innovation som stöttar företag och offentliga aktörer i att utveckla och kommersialisera nya hållbara material.

Vår ambition är att bli Sveriges bästa musikkommun. Satsningen på klassisk musik genom ”Polstjärnepriset” och Sveriges Nationella centrum för musiktalanger har satt oss på den musikaliska världskartan.

Vår vision lyder:

Attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet

Välkommen till Vänersborg

Presskontakt

Victoria Hallqvist

Victoria Hallqvist

Presskontakt Kommunikatör 0521-72 24 03
Viktoria Unosson

Viktoria Unosson

Presskontakt Kommunikatör 0521-72 11 12

Regionhuvudstaden vid Vänerns sydspets.

Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet

Vänersborgs kommun
Sundsgatan 29
462 85 Vänersborg
Sverige