Gå direkt till innehåll
Invigning av MTB-banan i Vänersborg

Pressmeddelande -

Invigning av MTB-banan i Vänersborg

På annandag påsk, måndag 18 april kl. 12-15, invigs den nya MTB-banan på Sjövallen.
Banan är ungefär 700 meter och parallellt finns det också en bana för de mindre.

Det blir en härlig dag för alla som gillar friluftsliv och aktiviteter. Besökarna bjuds på fika, musik, uppvisningar, tävlingar och självklart får alla som vill testa på banan! Representanter från våra lokala cykelklubbar och butiker inspirerar och bjuder på ett och annat tips inför den stundande vår- och sommarsäsongen. I programmet finns också en formell invigning tillsammans med Anders Wiklund, ordförande för Samhällsbyggnadsnämnden och Marina Karlsson, gatuchef. Det kommer även att finnas möjlighet att lämna synpunkter på kommunens utegym och multiarenor.

  • Det är roligt att se området runt Sjövallen växa fram till en aktivitetspark, säger Håkan Ek, parkchef i Vänersborgs kommun. Vintertid är pulkabacken väldigt populär och grillplatserna är välanvända året om. Här finns stora härliga gräsytor, boulebana, disc-golfbana, utegym med hinderbana och nu även en helt ny MTB-bana.

Varmt välkomna – både på invigningen och framöver, hälsar Håkan Ek.

Ämnen

Kategorier

RegionerRegionhuvudstaden vid Vänerns sydspets.

Så brukar vi beskriva oss. Med tio mil Vänerkust är vi bortskämda med närhet till både natur och vatten.

Vänersborgs kommun har runt 40 000 invånare. Det är många som vill bo här och när vi bygger nytt tänker vi att det ska vara sjönära och grönnära.

Det är lätt att ta sig hit. Tack vare dubbelspåret tar tågresan från Göteborg bara 50 minuter. Du kan åka direkt till Stockholm med X2000. Vårt logistikläge rankas som ett av landets bästa.

Arbetsmarknaden i Vänersborg präglas av mångfald och bredd. Här samsas internationell industri med turistnäring samt lokala små och medelstora företag, kvalificerad tjänsteproduktion inom privat och offentlig sektor. Som regionhuvudstad har Vänersborg många arbetstillfällen inom både region, stat och kommun.

Besöksnäringen blomstrar. Från 2009 har gästnattsutvecklingen ökat med 146 procent. Jämför det med Västra Götalandsregionen som ökade med 3,8 procent under samma period.

Här är hållbarhetsfrågorna viktiga. Redan år 2016 fick Vänersborg pris som ”Årets klimatanpassningskommun”. Wargön Innovation som stöttar företag och offentliga aktörer i att utveckla och kommersialisera nya hållbara material.

Vår ambition är att bli Sveriges bästa musikkommun. Satsningen på klassisk musik genom ”Polstjärnepriset” och Sveriges Nationella centrum för musiktalanger har satt oss på den musikaliska världskartan.

Vår vision lyder:

Attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet

Välkommen till Vänersborg

Presskontakt

Victoria Hallqvist

Victoria Hallqvist

Presskontakt Kommunikatör 0521-72 24 03
Viktoria Unosson

Viktoria Unosson

Presskontakt Kommunikatör 0521-72 11 12

Regionhuvudstaden vid Vänerns sydspets.

Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet

Vänersborgs kommun
Sundsgatan 29
462 85 Vänersborg
Sverige