Gå direkt till innehåll
Biblioteket i Brålanda
Biblioteket i Brålanda

Pressmeddelande -

Besökare får ökad tillgång till biblioteket i Brålanda

  Biblioteket i Brålanda erbjuder meröppet från och med den 23 januari 2023. Meröppet innebär att besökare kan få tillgång till lokalerna under särskilda tider när biblioteket är obemannat.

  Under meröppet kan man besöka lokalerna för att låna media i självutlåningsapparaten, hämta reserverade böcker, studera, läsa och träffas på plats, använda datorer, göra utskrifter och kopiera alla dagar i veckan, även när personal inte är på plats.

  Redan nu är invånarna välkomna att komma under bemannad öppettid och få en nyckelbricka till biblioteket samt underteckna avtal för åtkomst till meröppet. Som vanligt är biblioteket bemannat tisdagar och torsdagar klockan 09.00-13.00 och 15.00–19.00.

  De utökade öppettiderna genom meröppet

  Genom meröppet får biblioteksbesökare tillgång till biblioteket måndag-fredag klockan 09.00-21.00 samt lördag-söndag klockan 9.00-16.00.

  - Givetvis hoppas vi att biblioteket kommer att användas mer och att Brålanda centrum blir ännu mer levande i och med meröppet, säger Ann Dahlman enhetschef för Biblioteken i Vänersborg. Biblioteket är en utmärkt mötesplats för både tidningsläsare, studenter och deltagare i bokcirklar.

   Pågående satsning på biblioteket i Brålanda

   Under det senaste året har det skett ett utvecklingsarbete på biblioteket i Brålanda. Förutom att ha målat om väggar och bytt ut bokhyllor har lokalerna anpassats genom nedtagning av vägg, ommöblering och skapande av en ungdomsavdelning.

   - Vi kommer att fortsätta förbättra biblioteket i Brålanda med nya möbler, textilier och mattor så att det blir en trevligare miljö att vistas i, säger Anders Olsson som är ansvarig för Brålandas bibliotek. En retrohörna med gammaldags möbler och en klassikerhylla är även under uppbyggnad.

    En nyinvigning av biblioteket i Brålanda kommer att ske senare i år när den nya inredningen är på plats.

    Kontakt för mer information

    Ann Dahlman
    Enhetschef för Biblioteken i Vänersborg

    Telefon: 0521-72 14 17
    E-post: ann.dahlman@vanersborg.se

     Relaterade länkar

     Ämnen

     Kategorier

     Regioner     Regionhuvudstaden vid Vänerns sydspets.

     Så brukar vi beskriva oss. Med tio mil Vänerkust är vi bortskämda med närhet till både natur och vatten.

     Vänersborgs kommun har runt 40 000 invånare. Det är många som vill bo här och när vi bygger nytt tänker vi att det ska vara sjönära och grönnära.

     Det är lätt att ta sig hit. Tack vare dubbelspåret tar tågresan från Göteborg bara 50 minuter. Du kan åka direkt till Stockholm med X2000. Vårt logistikläge rankas som ett av landets bästa.

     Arbetsmarknaden i Vänersborg präglas av mångfald och bredd. Här samsas internationell industri med turistnäring samt lokala små och medelstora företag, kvalificerad tjänsteproduktion inom privat och offentlig sektor. Som regionhuvudstad har Vänersborg många arbetstillfällen inom både region, stat och kommun.

     Besöksnäringen blomstrar. Från 2009 har gästnattsutvecklingen ökat med 146 procent. Jämför det med Västra Götalandsregionen som ökade med 3,8 procent under samma period.

     Här är hållbarhetsfrågorna viktiga. Redan år 2016 fick Vänersborg pris som ”Årets klimatanpassningskommun”. Wargön Innovation som stöttar företag och offentliga aktörer i att utveckla och kommersialisera nya hållbara material.

     Vår ambition är att bli Sveriges bästa musikkommun. Satsningen på klassisk musik genom ”Polstjärnepriset” och Sveriges Nationella centrum för musiktalanger har satt oss på den musikaliska världskartan.

     Vår vision lyder:

     Attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet

     Välkommen till Vänersborg

     Kontakter

     Mattias Fredén

     Mattias Fredén

     Kommunikatör Kultur- och fritidsförvaltningen 0521-72 11 30

     Regionhuvudstaden vid Vänerns sydspets.

     Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet

     Vänersborgs kommun
     Sundsgatan 29
     462 85 Vänersborg
     Sverige