Gå direkt till innehåll
Nu kan alla företag och arbetsplatser i Vänersborg anmäla sig till Cykelvänlig arbetsplats 2021
Nu kan alla företag och arbetsplatser i Vänersborg anmäla sig till Cykelvänlig arbetsplats 2021

Pressmeddelande -

Anmäl din arbetsplats i Vänersborg till konceptet Cykelvänlig arbetsplats 2021

Nu är Cykelvänlig arbetsplats 2021 igång och återigen är det möjligt för arbetsplatser i Vänersborg att delta.

- Cykelvänlig arbetsplats är ett enkelt koncept som skapar morötter för både arbetsgivare och anställd att resa mer hållbart, säger energi- och klimatrådgivare Patrik Dokken.

Cykelvänlig arbetsplats är ett årligt återkommande projekt där deltagande arbetsplatser kämpar om titlarna Årets cykelvänligaste arbetsplats, Årets raket och Årets nykomling. Syftet är för att öka det hållbara resandet till och från jobbet, samt i tjänsten på arbetsplatser i Västsverige.

Vänersborg är en av 21 kommuner i regionen som har anmält sitt deltagande i Cykeltävling 2021. Nu återstår det bara för arbetsplatser i kommunen att anmäla sig.

Vår kommun har utmärkt sig tidigare i tävlingen. År 2018 vann Kommunrehab i Vänersborg priset Årets raket.


- Förutom att man gör en insats som bidrar till mer hållbart resande innebär det stora hälsofördelar att välja cykeln som resealternativ. Det kostar inget att delta, och vem skulle inte vilja få priset som Västsveriges cykelvänligaste arbetsplats?

För mer information kontakta

Patrik Dokken, tfn 0520-49 70 43

Hedvig Särg kommunstrateg Vänersborgs kommun, tfn 0521-72 24 29 

Ämnen

Kategorier

RegionerRegionhuvudstaden vid Vänerns sydspets.

Så brukar vi beskriva oss. Med tio mil Vänerkust är vi bortskämda med närhet till både natur och vatten.

Vänersborgs kommun har runt 40 000 invånare. Det är många som vill bo här och när vi bygger nytt tänker vi att det ska vara sjönära och grönnära.

Det är lätt att ta sig hit. Tack vare dubbelspåret tar tågresan från Göteborg bara 50 minuter. Du kan åka direkt till Stockholm med X2000. Vårt logistikläge rankas som ett av landets bästa.

Arbetsmarknaden i Vänersborg präglas av mångfald och bredd. Här samsas internationell industri med turistnäring samt lokala små och medelstora företag, kvalificerad tjänsteproduktion inom privat och offentlig sektor. Som regionhuvudstad har Vänersborg många arbetstillfällen inom både region, stat och kommun.

Besöksnäringen blomstrar. Från 2009 har gästnattsutvecklingen ökat med 146 procent. Jämför det med Västra Götalandsregionen som ökade med 3,8 procent under samma period.

Här är hållbarhetsfrågorna viktiga. Redan år 2016 fick Vänersborg pris som ”Årets klimatanpassningskommun”. Wargön Innovation som stöttar företag och offentliga aktörer i att utveckla och kommersialisera nya hållbara material.

Vår ambition är att bli Sveriges bästa musikkommun. Satsningen på klassisk musik genom ”Polstjärnepriset” och Sveriges Nationella centrum för musiktalanger har satt oss på den musikaliska världskartan.

Vår vision lyder:

Attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet

Välkommen till Vänersborg

Presskontakt

Victoria Hallqvist

Victoria Hallqvist

Presskontakt Kommunikatör 0521-72 24 03
Viktoria Unosson

Viktoria Unosson

Presskontakt Kommunikatör 0521-72 11 12

Regionhuvudstaden vid Vänerns sydspets.

Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet

Vänersborgs kommun
Sundsgatan 29
462 85 Vänersborg
Sverige